На Черкащині лісівники вирощують лимони Мейєра
У лісництві на Черкащині вирощують екзотичні для України фрукти. У теплиці площею п’ятсот квадратних метрів лісівники вирощують лимони Мейєра. Це гібрид лимона й апельсина.
Про це повідомляє Суспільне.
Зазначається, що займаються лісівники цим уже 30 років. Щороку мають до 100 кілограмів плодів. Нині доглядають за 120 деревами, розповів головний лісничий Корсунь-Шевченківської філії держпідприємства «Ліси України» Віталій Марусіч.
«Ця теплиця спочатку була створена для вирощування декоративних рослин, саджанців туї, самшитів, а потім там висадили 33 саджанці лимона, з яких усе й почалося», – каже він.
Лимон Мейєра відрізняється смаковими якостями: він не такий кислий, як звичайний лимон, солодший, адже схрещений із апельсином, пояснив лісничий. Ця рослина полюбляє багато сонячного світла, тож у теплиці лісівники намагаються створити їм відповідні умови.
«Вони вимагають той температурний режим, який для нас звичний – у районі 15-25 градусів за Цельсієм. Єдина умова – їм треба дещо підвищена вологість, ніж звичайно», – додав Віталій Марусіч.
За цим стежить працівниця теплиці пані Наталія: «Влітку їх поливають через день – день під корінь, день по листю. А восени, взимку – у холодну пору, поливаємо рідше – раз під корінь і два рази по листю. Живці беремо з однорічних пагонів, тому що вони наймолодші. Потрібно, щоб живець був живий, здоровий, без ознак хвороби. Коли живець підготовлений, занурюємо його в ґрунт».
А вже за місяць-два їх висаджують у контейнери та реалізують.
«Це можуть бути півлітрові, півторалітрові чи трилітрові контейнери», – додав головний лісничий Віталій Марусіч.
Залишити коментар