Кілька страв з Вінниччини визнали нематеріальною спадщиною України

Фото: Вінницький обласний центр народної творчості.

Унікальні страви колотуха, кабачанка та молозиво визнали нематеріальною культурною спадщиною Вінниччини. Нещодавно перелік нематеріальної культурної спадщини Вінниччини поповнили вісім нових елементів. Всі вони є традиційними для тих, чи інших громад регіону.

Як повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості до переліку увійшли:

  • Особливості та технологія виготовлення виробів з сіна Барської ТГ
  • Традиція приготування та споживання каші «Кабачанка» Крижопільської ТГ
  • Традиція в’язання побутових віників із «сорго» з села Кидрасівка Бершадської ТГ
  • Практика та культурний контекст приготування традиційної страви «Колотуха» Глуховецької ТГ
  • Традиційна страва «Молозиво» з села Мізяківські хутори
  • Подільський декоративний розпис Вінниччини
  • «Традиція проведення жниварського обряду» Самгородацької ТГ
  • Традиції пісенної спадщини Явдохи Зуїхи у Гайсинській громаді.

Залишити коментар