Рецепт картопляних паличок
Картопляні палички – смакота, якої хочеться ще і ще, тому спробуйте і почастуйте ними рідних.
Інгредієнти:
300 г картоплі,
350 г молока,
5 г сухих дріжджів,
1 ч. ложка цукру,
2 ч. ложки солі,
4 зубці часнику,
0,5 ч. ложки солодкої паприки,
зелень за смаком,
600-700 г борошна,
олія для смаження.
Спосіб приготування:
Відварити картоплю (зі шкіркою), почистити ще теплу і пом’яти, щоб не було грудочок, утворилися однорідна картопляна маса.
Підігріти молоко, щоб було такої температури, як картопля, але не гаряче.
У картоплю вилити молоко і добре розмішати (маса має бути трішки тепла). Після того додати дріжджі, цукор, сіль, паприку, зелень і часник і яйце, все добре вимішати.
Тоді додати половину борошна і вимішати, поставити у тепле місце на 40 хв, щоб підійшло. Коли підійде, додати решту борошна і добре вимішати, тісто має бути м’яке.
Тісто накласти у кондитерський мішок (одноразовий), відрізати 2 см. В невелику каструлю влити олію, приблизно 0,5 л, розігріти. Тоді в добре розігріту олію кондитерським мішком витискати смужки тіста довжиною 4-5 см і обрізати кухонними ножицями, зробити приблизно 10 шт. Кожну порцію паличок смажити 4-5 хв до золотистого кольору. Готові палички смакують із соусом зі сметани з зеленню і часником.
Залишити коментар