Ізраїльські вчені вивели мінідиню, яку їдять зі шкіркою
Диню завбільшки з яблуко вивели вчені ізраїльського Національного науково-дослідного центру Volcani. Приємний “бонус” такої дині в тому, що її шкірку можна їсти. Аби створити цей сорт, селекціонерам знадобилося 15 років.
Сорт дині назвали Superfruiter він виростає вагою від 150 до 300 г.
«Ми називаємо її диньою-чері й вважаємо, що вона може зробити революцію в індустрії фруктів, так само як помідори чері зробили революцію в томатах. Зараз ми працюємо над двома типами: Piel de Sapo (PDS) та Yellow Canary (YC). Наступного сезону ми представимо ще п’ять типів на основі цих двох сортів. Один з них буде дуже маленьким, солодким сортом, розміром близько 200 г, з крихітним насінням. Інша версія PDS матиме жовто-зелену шкірку, буде солодкою та розміром від 700 до 900 г», – пояснює Яель Альтер, генеральний директор Superfruiter.
Нове насіння динь широко висаджується у ключових країнах вирощування по всьому світу.
«На сьогодні наше насіння висаджують в Ізраїлі, Іспанії, Таїланді, Бразилії та Італії. Загалом дині Superfruiter можна вирощувати скрізь, де висаджують звичайні дині», — каже керівник компанії.
Залишити коментар