Чизкейк з яблуками – неймовірно смачний десерт
Цей чизкейк – це щось неймовірне: тоненьке пісочне тісто, сирна маса, а всередині – яблука, фаршировані сухофруктами і горіхами.
Інгредієнти:
Для тіста: 150 г масла або маргарину, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, дрібка солі, 2 ст. ложки крижаної води, борошно.
Для начинки: 500 г сиру, 0,5 скл. манки, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, ванілін, 2 яйця.
А також: 4-6 яблук, 0,5 скл. родзинок або інших сухофруктів, 0,5 скл. горіхів, 20 мл коньяку.
Спосіб приготування:
Сухофрукти ошпарити окропом, відцідити, залити коньяком, залишити на кілька годин. Змолоти разом із горіхами.
Для тіста холодне масло посікти ножем зі склянкою борошна. Додати сіль і цукор, перемішати. Додати крижану воду і яйце, замісити тісто, підсипаючи за потреби борошно. Покласти в торбинку і в холодильник на 30 хв.
Для начинки яблука розрізати навпіл (шкірку обчистити), вирізати серединку, наповнити її перемеленими сухофруктами.
Тісто тонко розкотити, викласти у змащену маслом форму з бортиками, на нього – начинені яблука, залити все сирною масою (для її приготування все збити до однорідності).
Пекти чизкейк при 160 градусах 1 год 20 хв. Виймати з форми після повного охолодження. На кілька годин поставити у холодильник.
Залишити коментар