Рецепт квашеної капусти з яблуками
Квашена капуста з яблуками – це традиційна для української кухня закуска. Хто любить кислинку і хрумку текстуру, нумо готувати!
Інгредієнти:
2 кг білоголової капусти,
200 г моркви,
2 ст. л. кам’яної солі,
5-6 яблук,
2 гвоздики.
Спосіб приготування:
Капусту, моркву і яблука помий і витри рушником насухо.
Капусту тонко нашаткуй, виклади в миску, посоли, перемішай і добре помни руками, щоб вона пустила сік.
Моркву почисть, натри на велику терку, додай до капусти і перемішай. Яблука наріж великими скибочками і видали з них серцевини.
У банку виклади шар капусти, потім шар яблук, гвоздику, знову – капусту, яблука і так далі до самого верху. Вилий в банку сік з капусти, який залишився на дні миски.
Прикрий капусту шматочком марлі, зверху поклади гніт і залиши на 3 дні при кімнатній температурі. Потім зніми гніт, прибери марлю, закрий кришкою і постав капусту у прохолодне місце на зберігання.
Залишити коментар