Ср. 18 Грудня 2024

Гарбузовий пиріг нашвидкоруч

Фото з Instagram-сторінки Володимира Ярославського.

Гарбузовий пиріг – ідеальний осінній рецепт. Готувати швидко, а головне виходить смачно!

Інгредієнти:

350 г кисломолочного сиру (9% жирності),

90 г цукру,

35 г манної крупи,

300 г гарбузового пюре (густого, не водянистого),

70 г вершків 30% (можна замінити сметаною),

2 великі яйця,

100 г родзинок або будь-яких в’ялених фруктів (за бажанням).

Приготування:

У великій мисці змішайте всі інгредієнти і дайте суміші постояти 30 хвилин, щоб набухла манна крупа. Перебийте суміш блендером до однорідної кремоподібної маси. Це надасть страві гладкої форми.

Додайте щіпку кориці та цедру цитрусових для аромату. Цедра чудово поєднується з гарбузом.

Далі викладете пергамент у форму для запікання, змастіть його вершковим маслом та посипте сухарями. Якщо не використовуєте пергамент, просто змастіть та посипте форму.

Вилийте тісто у форму та розрівняйте. Випікайте при 190°C близько 30 хвилин, поки середина не підніметься і стане пружною. Остудіть готову запіканку, а потім наріжте та подавайте теплою зі сметаною чи варенням.


Залишити коментар