Українці створили рослинне сашимі зі смаком лосося

рослинне сашимі

Фото: зі сторінки newfood.

Український бренд Wanted Vegan представив унікальний продукт на ринку рослинної їжі – веганське рослинне сашимі зі смаком лосося. Виготовлене з пшеничного та горохового білка, це інноваційне рішення містить лише 40 калорій на 100 грамів продукту та не включає сою у складі. Про це пише newfood.

Особливості нового продукту

Рослинне сашимі доступне у трьох варіантах: зі смаком копченого лосося, слабосоленого лосося та тунця. Основу продукту складають вода, трегалоза, модифікований крохмаль і рослинні ароматизатори. Особливістю є те, що сашимі можна вживати відразу після розморожування, що робить його зручним у використанні.

рослинне сашимі
Фото: зі сторінки newfood.

Від ідеї до реалізації

Роман Квашенко, засновник Wanted Vegan, має понад 20-річний досвід у харчовій промисловості.

“Ми неймовірно пишаємося тим, яке сашимі у нас вийшло. За виглядом його майже не відрізнити від звичайного, і на смак воно не поступається рибі”, – зазначає підприємець.

Компанія підкреслює, що “метою рослинного сашимі є імітація не стільки поживного складу риби, скільки її смакових характеристик”.

Розвиток компанії та міжнародна експансія

Заснована у 2020 році, Wanted Vegan спочатку випускала бургерні котлети та нагетси. Згодом асортимент розширився рослинним фаршем, котлетою по-київськи та навіть рослинним салом. У 2024 році компанія здійснила перші міжнародні поставки, зокрема до Іспанії, що свідчить про високу якість та конкурентоспроможність української продукції на світовому ринку.

У Швеції створили картину з 35 тис. яблук (Фото)

У Швеції створили картину з 35 тис. яблук (Фото)


Залишити коментар