Нд. 15 Вересня 2024

Новий тариф на газ: скільки коштуватиме кубометр з вересня

Фото з відкритих джерел.

Ціни на природний газ залишаться незмінними – щонайменше до кінця квітня наступного року.

Кабінет міністрів офіційно продовжив дію спецобов’язків (ПСО) щодо постачання газу.

Згідно з рішенням уряду, до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться. Йдеться, зокрема, про побутових споживачів, тобто населення, а також виробників тепла, електрики та операторів газорозподільних систем.

Залежно від категорії споживачів, вартість «блакитного палива» від Нафтогазу коливатиметься від 7 грн 42 коп до 16 грн 50 коп за кубометр. Для населення ж газ і надалі коштуватиме 7 грн 96 коп за куб.

Нагадаємо, переважній більшості українських побутових споживачів (98%, або 12 млн домогосподарств) газ наразі постачає саме Нафтогаз України. Його ціна – 7,96 грн за кубометр – діятиме щонайменше до кінця квітня 2025 року.

Решта газопостачальних компаній також не змінили вартість кубометра «блакитного палива» в рамках своїх річних тарифних пропозицій для побутових споживачів.

Як і в попередні місяці, свої цінники на вересень оприлюднили 12 постачальників. Вартість кубометра газу для населення, залежно від газопостачальної компанії, коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн.

 

Ціна на газ у вересні 2024 року


Залишити коментар