Пн. 16 Вересня 2024

Як підготувати полуницю до зимівлі

Фото з відкритих джерел.

Зазвичай наприкінці літа городники починають готувати рослини до зимівлі. Зокрема, у цей період активно висаджують нові кущі полуниці й упорядковуються старі насадження.

Деякі садівники рекомендують зрізати все листя на полуниці перед зимівлею. Інші ж кажуть, що не варто сліпо дотримуватися цієї поради. Так, якщо листя на кущах здорове, його можна не обрізати, пише Gazeta.ua.

Здорове листя допоможе полуниці перезимувати, прикриє собою кореневу систему й захистить полуницю від низьких температур. А навесні рослина починає прокидатися саме від кореневої системи, стан якої залежить від наявності листя.

Від осіннього листя коріння запасається живленням і навесні кущ почне прокидатися ще за 8-10 днів до того, як з’явиться на ньому нове листя. Якщо ж влітку листя на кущах полуниці пошкодили шкідники чи хвороби, то від них краще позбутися. Адже спори шкідників можуть перезимувати й навесні знову шкодити рослині.

Наприкінці літа не варто підживлювати полуницю азотними добривами. Бо тоді всі сили рослини витратять на нарощування зеленої маси, а закласти бруньки наступного сезону не встигнуть. Окрім того, за кілька місяців до холодів полуниця може не встигнути наростити щільний лист, який захистить її взимку.


Залишити коментар