Споживання мʼяса може спровокувати цукровий діабет
Згідно з результатами нового дослідження, споживання м’яса підвищує ризик розвитку діабету 2 типу.
Про це повідомляє Bloomberg.
Дослідники з Кембриджського університету виявили, що регулярне споживання 50 грамів обробленого м’яса на день, що еквівалентно двом скибочкам шинки, пов’язане з підвищенням ризику розвитку хвороби на 15%. Вживання 100 грамів необробленого червоного м’яса, наприклад невеликого стейка, підвищує ризик на 10%, кажуть вони.
Наразі не існує ліків від діабету, який впливає на здатність організму контролювати рівень цукру в крові, але його можна контролювати.
Цукровий діабет 2 типу є найпоширенішою формою захворювання, що вражає понад 500 мільйонів людей у всьому світі. Дослідження показують, що до 2050 року глобальне старіння та збільшення маси тіла збільшиться більш ніж вдвічі.
Залишити коментар