Пн. 16 Вересня 2024

Декомунізація в дії: на Прикарпатті демонтують памʼятники (Фото)

Фото: Городенківська міська рада.

У Городенківській громаді триває процес демонтажу пам’ятників радянської епохи. Про це повідомляють у Городенківській міській раді.

Роботи повідомляються відповідно до розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації — начальника обласної військової адміністрації №339 від 26 липня 2024 року. 

Фото: Городенківська міська рада.

На Прикарпатті залишилося ще 43 пам’ятники, присвячені “односельцям, які загинули від рук українських буржуазних націоналістів”.

Фото: Городенківська міська рада.

До розпорядження додається перелік із 78 пам’ятників та пам’ятних знаків, найбільші з яких були встановлені в 70-80-х роках минулого століття, останній — у 1989 році. Вони розташовані в десяти громадах трьох районів області.

  • в п’яти громадах Івано-Франківського району: в Обертинській селищній громаді демонтажу підлягають 3 об’єкти, в Галицькій міській громаді — 6, в Рогатинській міській громаді — 7, Тисменицькій міській громаді — 2 і в Більшівцівській селищній громаді — теж 2;
  • в чотирьох громадах Коломийського району: в Городенківській міській громаді — 48 об’єктів; Чернелицькій селищній громаді — 6; Заболотівський селищній громаді — 2 і в П’ядицькій сільській громаді — 1;
  • в одній громаді Надвірнянського району: Переріслянській  сільській громаді демонтажу підлягає один об’єкт.

Залишити коментар