Пн. 16 Вересня 2024

Як зварити густе сливове варення

густе сливове варення

Ілюстративне фото з мережі.

Сливове варення – популярний десерт, який господині часто готують під час сезону збору слив. Варення з цих плодів не лише смачне, а й корисне завдяки вмісту цинку, йоду, магнію, сірки та кальцію. Розглянемо, як правильно зварити густе сливове варення, дотримуючись простих рецептів.

Швидке сливове варення на 5 хвилин

Сливове варення “П’ятихвилинка” – це один з найшвидших способів приготування десерту. Для нього потрібні лише два інгредієнти: півкілограма слив і дві склянки цукру.

Процес приготування досить простий. Спочатку сливи промивають, розрізають навпіл та видаляють кісточки. Далі плоди пересипають цукром і залишають на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. В цей час слід стерилізувати банки та кришки. Потім ємність зі сливами ставлять на повільний вогонь і варять, постійно помішуючи. Після закипання варення готується ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Важливо знімати пінку та обережно перемішувати, щоб не пошкодити половинки плодів. Готове варення розливають по стерилізованих банках та залишають у теплі для охолодження.

Класичне густе варення зі слив половинками

Інший варіант приготування сливового варення – класичний рецепт половинками. Для цього рецепту знадобиться кілограм слив, кілограм цукру та півсклянки води.

Спочатку необхідно підготувати фрукти: промити їх, розрізати навпіл і видалити кісточки. Далі готується сироп: у каструлі змішують воду та цукор, доводять до кипіння і варять кілька хвилин. Сиропом заливають сливи і залишають на 3-4 години, щоб вони пустили сік. Після цього суміш доводять до кипіння, знімають з вогню і залишають настоюватися на ніч.

Щоб варення стало густим, його потрібно кілька разів довести до кипіння та охолодити. На завершальному етапі варіння потрібно варити варення 10-15 хвилин, поки воно не набуде бажаної консистенції. Для перевірки густоти можна капнути варення на тарілку – якщо крапля не розтікається, десерт готовий. Готове варення розливають по банках і ставлять охолоджуватися.

Як досягти ідеальної густоти варення

Основним секретом густого сливового варення є повторне варіння та охолодження. Цей процес дозволяє сливам просочитися сиропом, а фруктові волокна надають десерту густу текстуру. Якщо після першого варіння варення здається недостатньо густим, його можна знову охолодити та проварити ще раз.

Раніше ми писали про те, що до яблучного варення додають корицю.

До яблучного варення додають корицю


Залишити коментар