Пн. 16 Вересня 2024

На Вінниччині БЕБ викрило підпільний цех фальшивих агрохімікатів

підпільний цех агрохімікатів

Фото: БЕБ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Вінницькій області викрили та припинили діяльність підпільного цеху з виробництва контрафактної агрохімічної продукції. Нелегальне підприємство виготовляло та розповсюджувало фальсифіковані засоби захисту рослин та добрива під брендами відомих компаній.

Схема нелегального виробництва

Підпільний цех функціонував у кустарних умовах, де фігуранти справи виготовляли та фасували засоби захисту рослин та добрива. Продукція реалізовувалася під виглядом товарів відомих брендів, що є прямим порушенням прав інтелектуальної власності та введенням в оману споживачів.

Система розповсюдження контрафакту була добре налагоджена. Доставка товару здійснювалася через поштові відділення, що дозволяло охопити широку географію збуту. Оплата за продукцію надходила на особисті банківські рахунки учасників схеми, що ускладнювало відстеження фінансових потоків.

Операція з викриття нелегального виробництва

Детективи БЕБ провели масштабну операцію з викриття підпільного цеху. В рамках досудового розслідування було проведено 10 санкціонованих обшуків у Вінниці та Вінницькій області. Ця комплексна операція дозволила зібрати значну доказову базу та вилучити:

  • Каністри з готовою продукцією
  • Порожню тару для фасування
  • Обладнання для виробництва
  • Етикетки та папір з клейовими голограмами для імітації оригінальної упаковки
  • Мобільні телефони та банківські карти, що використовувалися у незаконній діяльності

Правові наслідки та перспективи розслідування

За результатами проведених слідчих дій відкрито кримінальне провадження за кількома статтями:

  1. Шахрайство
  2. Незаконне виготовлення отруйних чи сильнодіючих речовин
  3. Незаконне використання торгового знаку

Досудове розслідування триває. Слідчі працюють над встановленням усіх обставин справи, виявленням можливих співучасників та визначенням масштабів завданої шкоди.


Залишити коментар