Пн. 16 Вересня 2024

На Харківщині запрацював стоматологічний кабінет на колесах

Лікар-стоматолог Олексій Бурцев. Фото: Слобідський край

Мешканцям Харківщини невідкладну стоматологічну допомогу надають у пересувному мобільному стоматологічному кабінеті.

Лікар-волонтер, щелепно-лицевий хірург Луганщини Олексій Бурцев, розповідає, що у пересувному кабінеті надають невідкладну стоматологічну допомогу жителям різних громад Харківщини та переселенцям.

Уся справа в мобільності

Пересувний мобільний стоматологічний кабінет створений на базі пасажирського автобуса. В салоні встановлені 2 стоматологічні крісла, портативний рентгенівський апарат, візіограф, облаштована найсучасніша стерилізаційна.

Перевага такого кабінету – в мобільності, каже Олексій Бурцев. За його словами, збори і переїзд до іншої локації тривають 15–20 хвилин. А лишатися на місці можна від кількох діб до кількох тижнів, залежно від потреби. Ще один плюс – можливість за допомогою потужних генераторів бути автономними від стаціонарних джерел живлення.

Допомогу отримали мешканці 4 сіл

З пересувною стоматологією лікарі побували у Черкаській Лозовій, Вільхівці, у Бірмінводах та Харкові. Зараз працюють у Малій Данилівці. У найближчих планах – надання невідкладної стоматологічної допомоги мешканцям Дергачів.

– Працюємо другий місяць. Перші два тижні були пілотними: дивилися, що ще потрібно вдосконалити. Зараз уже повноцінно працюємо за графіком. Щодня можемо прийняти близько 30 людей. Це не лише консультації, але й повноцінний огляд зі всіма маніпуляціями. Не обов’язково, що один пацієнт і одна процедура. Якщо людині потрібно робити і чистку, і пломбування, то ми, звісно, не пропонуємо прийти наступного разу, а одразу надаємо невідкладну допомогу, – говорить Олексій Бурцев.

Після процедур пацієнтам дають рекомендації. А в разі необхідності, по консультацію до стоматолога можна звернутись у телефонному режимі.

В населених пунктах Харківщини приїзд пересувного стоматкабінету анонсується заздалегідь. Допомогу отримують усі, хто її потребує. Всі послуги безкоштовні.

На Волині розмалювали автобусну зупинку в українському стилі (Фото)


Залишити коментар