Пн. 16 Вересня 2024

На Чернігівщині відновлюють унікальну садибу

Садиба Покорщина. Фото з відкритих джерел.

Команда архітекторів та реставраторів взалися негайно відновлювати садибу Покорщину, історичний маєток в Козельці, який повʼязаний з трьома козацькими родинами: Розумовських, Дараганів та Ґалаганів. Ця садиба, що є памʼяткою національного значення.

На ці роботи, за підрахунками реставраторів, потрібно 3 млн гривень.

Про це повідомив Акім Галімов, журналіст 1+1 медіа.

Покорщина — найдавніший із збережених донині садибних комплексів Лівобережної України. Знаходиться на території міста Козелець Чернігівської області.

Фото з відкритих джерел.

«Ми зібрали потужну команду, яка є фаховою. Anna Bondar, Ivan  Bykov, Сергій Юрченко, ці люди відомі в архітектурних колах і мають авторитет. БО БФ Блискавка | CO CF Blyskavka з яким ми давно співпрацюємо і збираємо гроші для ЗСУ. Вони візьмуть на себе організаційну роботу, якої, насправді,  дуже багато і забезпечать прозорість витрат», — повідомив журналіст.

Як ідеться у дописі, на цьому етапі команда збирає гроші на протиаварійні роботи, це те, що дасть можливість врятувати будівлю від руйнації. Передусім мова йде про захист від потрапляння води, бо садиба деревʼяна і вода знищує її дуже швидко. Потрібно зробити дах, якого місцями вже нема, укріпити фундаменти і також відвести від них воду, яка зараз просто річками заливається у підвали.

В Житомирі готують каву з грибами


Залишити коментар