Чт. 19 Вересня 2024

Сезон лохини у Польщі завершується – підсумки

Фото з відкритих джерел.

Сезон збору лохини наближається до завершення у Польщі. Наразі там закінчують збір урожаю базових сортів, таких як Блюкроп, Блюголд, Торо та Нельсон, у розпалі збір пізніх сортів – Ліберті, Чандлер та Ласт Колл, а також Еліот і Аврора.

Про це повідомляє.

Цьогорічний сезон оцінюють як сприятливий щодо якості плодів, незважаючи на несприятливі погодні умови, такі як грози, сильні дощі та град, які могли знищити частину врожаю. Загалом, погода була сприятлива для збору врожаю, що дозволило зберегти високу якість плодів.

Нижча врожайність на багатьох плантаціях призвела до кращої якості та більших плодів. Це, у свою чергу, дозволило працівникам збирати більшу кількість чорниці. З якісною лохиною працівники могли легко збирати 100 кг (і більше) на день, заробляючи за день 350-400 злотих.

Менш якісні ягоди реалізовували по 11-12 злотих за кілограм, плоди преміум якості продавали за 17-18 злотих за кілограм, а зараз ціна зросла до понад 20 злотих/кг.

На сьогодні, на ринку спостерігається дефіцит лохини, що призводить до зростання цін та попиту на ягоди. Експерти прогнозують, що збір врожаю в більшості регіонів Польщі завершиться приблизно до 15 серпня. Ймовірно, ціни на лохину зростатимуть у серпні.

На Черкащині фермер облаштовує міні Асканію-Нову


Залишити коментар