Чт. 19 Вересня 2024

Рецепт баклажанів “гармошка”

Фото з відкритих джерел.

“Гармошку” з баклажанів, начинених помідорами та сиром, можна подавати як закуску, першу страву або як гарнір до м’яса. Обіцяємо, тобі і тим, кого плануєш пригощати, сподобається!

Інгредієнти:

2 баклажани,

2 помідори,

150 сиру сулугуні.

Для соусу:

30 г петрушка,

2 зубчики часник,

2 ст. л. оливкової олії,

сіль,

перець.

Приготування:

Баклажани помий і наріж кільцями шириною 2-3 см, не дорізаючи до кінця, щоб баклажани вийшли у формі гармошки. Посоли та залиш на 20 хвилин.

Приготуємо соус. Петрушку подрібни, посоли, поперчи, додай олію, пропущену через прес часник і перемішай.

Баклажани промий від солі та обсуши. Сир (сулугуні, моцарелла) наріж пластинками, помідори поріж кружальцями.

У розрізи в баклажанах викладай скибочку сиру, кружальце помідора і змащуйте приготованим соусом. Запікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин.

Після запікання змасти соусом, що залишився, і подавай до столу.


Залишити коментар