Чт. 20 Червня 2024

Легкий салат з полуницею

салат

Фото з відкритих джерел.

Легко, смачно і вишукано. Саме так можна сказати про цей літній салат. Основним інгредієнтом, який додає пікантності страві, є полуниця. Єдине правило: подавати цей салат треба відразу до столу.

Інгредієнти:

2 великих пучки руколи
250 грамів полуниць, розрізати кожну навпіл
150 грамів сиру Фета, порізати кубиками
2 ґрунтових огірки, почистити, порізати пів кружечками
30 грамів волоських горіхів
Чорний свіжозмелений перець до смаку

Для цибулі:
1/2 червоної цибулі, порізати півкільцями
1/4 ч.л. солі
1/2 ч.л. цукру
1 ст.л. бальзамічного оцту

Для заправки:
80 мл олії з волоських горіхів (можна замінити оливковою)
30 мл бальзамічного оцту
1/2 ч.л. меду

Спосіб приготування:

Цибулю посолити, приправити цукром і скропити оцтом. Добре перемішати та залишити на 10 хвилин.  Горіхи підрум’янити на сухій сковорідці. У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки.

По сервірувальних тарілках розкласти руколу та розподілити зверху огірки. 

Рівномірно викласти сир Фета, цибулю та полуниці. Полити салат половиною заправки. Полити салат рештою заправки і посипати горіхами.

Подавати одразу!


Залишити коментар