Чому корови віддають перевагу спілкуванню з жінками

корова

Ілюстративне фото з мережі

У світі набуває популярності терапія за участі тварин, зокрема корів. Заспокійливий вплив контакту з цими великими ссавцями допомагає людям позбутися стресу та тривоги. Однак нещодавнє дослідження виявило цікаву закономірність: терапевтичні корови віддають перевагу спілкуванню з жінками, а не чоловіками. Чим зумовлена ця прихильність і як вона може вплинути на ефективність терапії, повідомляє nauka.ua з посиланням на журнал Human-Animal Interactions.

Унікальний зв’язок між жінками і терапевтичними коровами

У дослідженні, опублікованому в журналі “Human-Animal Interactions”, взяли участь двоє биків – Магнус та Каллум, а також 11 людей різного віку і статі. Науковці використовували спеціальну шкалу для оцінки взаємодії людей і тварин, що містить 24 пункти щодо їхньої поведінки.

Розкриваючи секрети терапії за участі корів

Більшість учасників експерименту повідомили, що бики підходили до них, обнюхували, лизали, брали їжу та дозволяли гладити, обіймати й цілувати себе. При цьому Магнус і Каллум були значно більш схильні контактувати з жінками, ніж з чоловіками. Цікаво, що з боку жінок спостерігалася більша ініціатива у встановленні контакту з тваринами.

Чому корови віддають перевагу спілкуванню з жінками?

Поки що невідомо, чим саме зумовлена ця вибірковість корів. Можливо, вони загалом більш прихильні до жінок, а може, все справа в тому, що жінки охочіше налагоджують контакт із тваринами. Щоб з’ясувати причини такої поведінки та її вплив на ефективність терапії, необхідні подальші дослідження.

Дослідження: корови люблять жіночу компанію

Науковці підкреслюють, що відкриття може мати суттєве значення для оптимізації терапевтичних сесій за участі корів. Адже якщо з’ясується, що вибірковість цих тварин щодо жіночої статі справді покращує результати терапії, її можна буде зробити ефективнішою завдяки врахуванню цього аспекту.


Залишити коментар