Нд. 23 Червня 2024

“Економічне бронювання”, або Аграрниий сектор під загрозою

Українська зернова асоціація звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України з підтримкою ініціативи щодо так званого «економічного бронювання». Ця ініціатива забезпечить збереження функціонування економіки країни та бронювання висококваліфікованих працівників, без яких неможлива подальша діяльність підприємств.

В  УЗА пояснили, що робота агропромислових підприємств неможлива без наявності кваліфікованого персоналу з вузькою спеціальністю, знанням технологій, машин і механізмів, задіяних у виробництві, а також наявності всіх допусків для дотримання техніки безпеки праці, на підготовку якого потрібен час та досвід.

«Ми переконані, що для вирішення питання збереження висококваліфікованих працівників, а відтак збереження функціонування підприємств, потрібен додатковий механізм бронювання військовозобов’язаних — так зване «економічне бронювання». Суть цього механізму полягатиме в тому, що він забезпечить збереження критичної кількості працівників на підприємствах, що додає передбачуваність для бізнесу та гарантує його роботу навіть за умови посилення мобілізаційних заходів», — зазначають в УЗА.

На Кіровоградщині запрацюють три індустріальні парки

 


Залишити коментар