Пт. 21 Червня 2024

Американка пече незвичний хліб, який прикрашає картинами з овочів

Американка та вчителька історії Ханна Пейдж 10 років створює унікальний дизайнерський хліб. Роботи Ханни – більше, ніж просто красиві хлібці. Це – складні композиції листя, що переплітається по всій довжині багета, квіти, майстерно вирізьблені на скоринці. Іноді вона вибудовує справжню веселку кольорів, яку запікає в духовці.

Початок хобі поклала подарована пічка

Американка розповідає, що вперше почала пекти хліб, коли колега подарувала їй пічку як весільний подарунок. До інструкції користувача був покладений один-єдиний рецепт хліба, яким вона і скористалася.

Ханна згадує, що то був рецепту хліба від Джима Лахі, власника легендарної пекарні Sullivan Street у Нью-Йорку. У 2006 році автор «Нью-Йорк Таймс» Марк Біттман поділився цим рецептом на широку публіку, і він швидко захопив світ домашньої випічки.

“Це була моя перша спроба, тоді ще з використанням куплених дріжджів”, – ділиться майстриня.

Авторська закваска з особливими мікробами

Пізніше вона створила власну закваску, яку можна використовувати все життя, постійно її підживлюючи.

“У моїй заквасці є мікроби, яких немає ні в кого іншого. Є люди, які мають закваски з середини 19 століття. Це якесь божевілля. Її передаровували з рук в руки дуже довго”, – говорить Ханна.

З часом вона почала малювати ідеї дизайну хліба та знайомитися з класичними французькими техніками прикрашання випічки, які знаходила на сторінках книжок.

Зараз Ханна часто черпає натхнення з «химерних картинок того, що можна побачити в природі», покриваючи свої хлібини розкішними візерунками з листя та квітів або створюючи цілі сади на скоринці.

На Тернопільщині зацвів реліктовий вид, що зачаровує своєю красою (фото)


Залишити коментар