Сб. 28 Вересня 2024

На Київщині запрацювала перша мобільна аптека

У віддалених селах Баришівської громади на Київщині розпочав роботу перший мобільний аптечний пункт ДП “Укрвакцина” МОЗ України”

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У мобільному аптечному пункті буде змога придбати найбільш затребувані ліки (як безрецептурні, так і за рецептом), а також препарати, які підлягають реімбурсації за програмою “Доступні ліки”.

“Одне з ключових завдань МОЗ України — забезпечити доступ людей до необхідних їм ліків там, де з певних причин це неможливо. Мобільні аптеки, які вже працюють в різних регіонах України, успішно вирішують цю проблему, – йдеться у дописі.

У МОЗ зазначили, що вся продукція зберігатиметься та транспортуватиметься в спеціально обладнаних холодильниках та шафах, якими “Укрвакцина” обладнала автівку з ліками, що забезпечуватиме відповідне дотримання необхідного температурного режиму для безпечності та ефективності лікарських засобів.

Згодом маршрут мобільної аптеки запрацює в Тетіївській громаді Київщини та ще у 6 громадах Житомирської та Чернігівської областей. Загалом, у межах пілотного проєкту, “Укрвакцина” планує охопити понад 130 сіл та селищ у 8 громадах трьох областей.

Жінки-підприємиці мають можливість отримати 10 тис. євро


Залишити коментар