Яке мʼясо стало найдорожчим
Середня роздрібна ціна охолодженої свинини у кінці передвеликоднього тижня становила 194,4 грн/кг, що менш ніж на пів відсотка перевищує показник відповідного періоду минулого року.
Про це говориться у повідомленні Асоціації свинарів України.
«Помітніше відхилення цін спостерігалося на преміальні та сезонні частини. Наприклад, стейк та вирізка були відповідно на 9% та 12% дорожчими, ніж напередодні свята торік, а ошийок — на 11%. Натомість стегнова частина, лопатка та грудинка були відчутно дешевшими: перші дві позиції на 11%, а остання — на 9%. Тож це збалансувало середню роздрібну ціну свинини напередодні святкових вихідних», — уточнюють в АСУ.
І додають, що інші види м’яса дещо здорожчали як щодо передсвяткового тижня, так і в середньому за квітень.
«Курятина та індичатина перед Великоднем були на 6% та 5% дорожчими, ніж торік, а середня квітнева ціна на ці види м’яса порівняно з березневою зросла на 1,1% та 0,6% відповідно. Найпомітніше подорожчала яловичина: на понад третину проти минулого квітня і майже на 4% порівняно з першим місяцем весни», — підсумували в асоціації.
Залишити коментар