Тростянецький фермер створив та запатентував безрамковий вулик (відео)

Природні умови для бджіл без використання рамок.

вулик

Фермер із Тростянця Микола Мірошніченко, фото Суспільне Суми

Фермер із Тростянця Микола Мірошніченко запатентував свою модель вулика в Українському національному офісі інтелектуальної власності та інновацій. Своєму винаходу він дав назву “Половецький вулик”. Про подію і особливості винаходу розповідає Суспільне Суми.

В Охтирському центрі культури та дозвілля тростянецький фермер Микола Мірошніченко презентував вулик власного виробництва. Основна відмінність моделі “Половецького вулику” – в ньому немає рамок.

Винахідник розповідає, має сховище на півтори тисячі бджолосімей і медогонку на 120 рамок, та вирішив переходити на нову модель господарства. У новій циліндричній моделі вулика можна у міру заповнення сот один за одним знімати сектори вулика. Таким чином принципово спростивши виробництво меду.

Ми перемістили бджіл в природу. Надали їм абсолютно природні умови. Як вони жили і строїлося міліони років до того, як пересадили бджіл на рамку.

Чоловік запатентував свою модель вулика в Українському національному офісі інтелектуальної власності та інновацій. Бджоляр з Великої Писарівки Сергій Іншин опікується пасікою з 1986 року. Говорить, нині хоче спробувати нову модель вулика.

Донька винахідника Анастасія Осьонова, каже, підтримала ініціативу батька.

Це щось нове і в ці складні часи, думаю, дуже важливо щось створювати і розробляти нове. Потрібно читати дуже багато інформації, щоб створити дійсно щось нове і корисне.

Охтирчанин Андрій Бондар працює нафтовиком. У вільний час пасічникує. Розповідає, у нього на подвір’ї шість корпусних вуликів моделі “Український” — з рамками. На презентації взяв собі один безрамковий. Яким віддати перевагу в майбутньому, каже, ще не вирішив.

Буду вивчати все це виробництво. Може будемо і об’єднувати. Хочеться вдома поставить, спробувати, подивиться на результат і рекомендувати усім друзям.

На презентацію зібрались бджолярі з Охтирки, Тростянця та Великої Писарівки. Загалом, близько двох десятків пасічників.

Раніше ми писали, що студент Університету Тескоко збільшує виробництво меду за допомогою 3D-друкованих вуликів.


Залишити коментар