Спалене село: жахливі кадри з Кринок на Херсонщині

Воєнні фотографи Влада і Костянтин Ліберови показали, як зараз виглядає село Кринки в Олешівському районі Херсонської області, яке регулярно обстрілюють росіяни.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію фотографів в Instagram.

Кринки сьогодні

“Кринки. Село на півдні України, лівий берег Херсонщини. Село, якого більше немає. Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити. Нескінченні КАБИ, артилерія, ФПВ. Вогонь не стихає ні на хвилину. Ворог штурмує село малими групам щодня, буквально переступаючи через тіла своїх побратимів”, – пишуть фотографи.

"Безжальне пекло". У мережі показали, як виглядає село на Херсонщині, яке знищили росіяни

Також вони зазначають, що серед руїн, які зафіксовані на відео, є садиба українського письменника Остапа Вишні. Напередодні повномасштабного вторгнення її відновили та відкрили у ній музей.

На кадрах видно, що від села не залишилось геть нічого. На землі суцільні вирви від влучання снарядів, від садів і лісу залишились лише обпалені стовбури дерев, від хат – руїни.

"Безжальне пекло". У мережі показали, як виглядає село на Херсонщині, яке знищили росіяни

Кринки до повномасштабного вторгнення

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну населення села становило 991 особу. Назва села походить від великої кількості криниць у цій місцевості.

                                                    садиба Остапа Вишні

У перший день великої війни, 24 лютого 2022 року, Кринки окупували російські війська. А в червні 2023 року, коли загарбники підірвали дамбу Каховської ГЕС, село затопило. Восени цього ж року біля села детонував склад російських боєприпасів.

ЗСУ у лютому цього року підняли над Кринками наш прапор, втім бої там продовжуються.

Найдовше село в Україні – на Франківщині


Залишити коментар