Швидше на два тижні: ситуація в агросекторі на Одещині

У Гідрометеорологічному центрі Чорного та Азовського морів поділилися агрометеорологічною інформацією щодо другої декади квітня по Одещині,

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today».

У більшості днів другої декади квітня на території Одеської області спостерігалася по-літньому тепла суха погода. 15-16 квітня середньодобова температура повітря досягала 18-23º і перевищувала норму на 8-11º. 17 квітня, в результаті надходження холодних повітряних мас, температурний фон суттєво знизився і до кінця декади був на 1-2º нижче кліматичних показників. 17-18 та 20 квітня пройшли дощі різної інтенсивності у більшості районів у супроводі гроз, місцями шквального вітру.

Зазначається, що у другій декаді квітня погодні умови сприяли росту і розвитку польових культур, цвітінню садів і окремих видів дикоростучих рослин. А дощі, які спостерігались наприкінці декади, на більшості площ сприяли поповненню запасів продуктивної вологи у ґрунті. Внаслідок інтенсивного наростання ефективного тепла розвиток сільськогосподарських культур випереджав середні багаторічні терміни на два тижні.

Жуки в Аргентині знищили врожай кукурудзи на понад мільярд доларів


Залишити коментар