Медовий пиріг, який печуть під час посту

Медовий пиріг із горіхами і яблуками – зовсім пісний, що для багатьох зараз актуально. Але навіть тим, хто не дотримується посту, цей десерт точно сподобається.

Інгредієнти:

300 г борошна

250 мл води

150 г цукру

по 100 мл олії та меду

50 г волоських горіхів

1,5 чайної ложки гашеної соди

0,5 чайної ложки кориці

дрібка солі

2 невеликих яблука

цукрова пудра

Спосіб приготування:

Горіхи подрібнити. Воду, цукор, мед, сіль покласти в каструлю, поставити на вогонь. Довести до гарячого стану, щоб мед і цукор розчинилися. Додати гашену соду, добре перемішати.

Перелити в ємкість, в якій замішуватимете тісто. Додати олію, горіхи. Всипати борошно та корицю, перемішати. Тісто виходить густе, як на оладки.

Перелити в змащену форму, викласти яблука, порізані тонкими пластинками. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 40-50 хв або до «сухої шпажки». Готовий пиріг повністю охолодити. Притрусити цукровою пудрою.


Залишити коментар