Пн. 29 Квітня 2024

В Ужгороді будують євроколію

Ужгород стає першим обласним центром, який буде зʼєднаний євроколією з Європою. Цей крок сприятиме інтеграції української залізниці до Європейського Союзу.

Про це повідомляє УЗ.

Про станцію

У травні починається будівництво основного стадіону. Сьогодні, 11 квітня, були закладені перші ланки рейкошпальної решітки нової євроколії Чоп — Ужгород. Це відкриває можливість запуску прямих пасажирських маршрутів по євроколії з Ужгорода до країн Європи, а також забезпечує можливість пересадок з поїздів з усіх регіонів України для подальших подорожей країнами Європи.

Вартість проєкту становить 1,3 мільярда гривень, а термін виконання становить 14 місяців. Його реалізують за допомогою 50% грантового співфінансування від фонду ЄС Connecting Europe Facility (CEF). Проєкт документації та ТЕО розроблено за кошти державного бюджету у 2021—2022 роках.

“Цей проєкт підвищить комфорт не лише пасажирського сполучення та перерозподілить пасажирський потік, а й дасть нам нові логістичні можливості до вантажних перевезень, розвантажить автомобільні пункти пропуску”

Проєкт передбачає:
• Будівництво 22 км залізничної колії європейського стандарту;
• Реконструкцію штучних споруд, об’єктів та мереж інженерного забезпечення;
• Оснащення колії двостороннім напівавтоматичним блокуванням та пристроями мікропроцесорної диспетчерської централізації.

Найбільший у Європі перевалковий термінал для агропродукції збудували на кордоні з Україною


Залишити коментар