Пн. 29 Квітня 2024

У агробізнесі МХП з’явився новий напрям – овочівництво

На полях компанії почали вирощувати картоплю, столовий буряк, моркву та цибулю. Під ці культури цьогоріч виділили 90 га на підприємствах «МХП –Агрокряж» та «МХП-АГРО-С».

Сергій Доброгорський, заступник голови правління з агробізнесу МХП, коментує: «Оскільки МХП трансформувалася у кулінарну компанію, ми вирішили забезпечувати себе овочами власного вирощування. Відтак прийняли рішення вертикально інтегрувати виробництво овочів – одного із основних інгредієнтів тарілки споживача. Минулого року ми заклали дослідні ділянки картоплі та столового буряку, відпрацювали основні агротехнічні процеси та отримали перші врожаї. Цього року ми розширюємо асортимент культур до чотирьох та збільшуємо площі до комерційних (картопля – 30 га, морква – 19 га, буряк – 5 га, цибуля – 36). Продукцію вирощуємо насамперед для задоволення внутрішньої потреби переробних підприємстві нашої компанії»

Минулого року в МХП провели дослідження ґрунтів, клімату та інфраструктури у 8 областях України. Для кожної культури та сорту визначали окрему локацію вирощування. Цього року запустили 2 виробничі майданчики, у Могилів-Подільському Вінницької  області та у с. Селище Київської області. Підрозділ у Могилів-Подільську буде спеціалізуватись на вирощуванні ранніх культур. На Київщині зосередили сорти довготривалого зберігання. Згодом географія вирощування буде розширюватись.

Для забезпечення повного виробничого циклу, від посіву до пакування готової продукції, в МХП закупили увесь необхідний комплект імпортної техніки та обладнання від виробників Grimme, Spedo, Agricola, Forigo, VSS Amac, та інших. На всіх полях, де вирощують овочі, будують сучасні системи крапельного зрошення.

У Британії створили готель для курей


Залишити коментар