Чт. 30 Травня 2024

Медівник з чорносливом просочують кремом

Цей медівник виходить дуже смачний і ніжний. Його чудово доповнює смак карамелі, горіхів і чорносливу. Рецепт – бомба!

Інгредієнти:

Об’єм склянки – 250 мл, форма – 26 см.

Тісто: 50 мл олії, 3 скл. борошна, 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 стл. ложки меду, 2 ч. ложки соди (не гасити).

Крем: 300-400 г масла, 500 г вареного згущеного молока, чорнослив, горіхи.

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром, додати олію, соду, мед і поставити суміш на водяну баню, постійно помішуючи, до збільшення в об’ємі у 2 рази. Додати 2 скл. борошна, проварити 2-3 хв, постійно помішуючи.

На стільницю висипати третю склянку борошна і вилити на нього заварену суміш і, спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками, замісити тісто. У мене борошна пішло більше, ще десь пів склянки підсипала, щоб замісилось. Все залежить від якості борошна.

Поділити тісто на 5-6 частин. Розкочувати паляницю на посипаному борошном пергаменті, вирізати кришкою. Пекти разом з обрізками при 200 ОС десь 4-6 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці. Потім подрібнені обрізки використати для оздоблення торта. Так спекти всі коржі.

Масло збити і порціями додати варене згущене молоко.

Перемазати остиглі коржі та прикрасити, хто як любить. Коли перемащувала торт, на крем посипала посічені горіхи та чорнослив. Дати просочитися торту 3-4 год при кімнатній температурі потім в холодильник, або з’їсти.

Сирник “Лате” до святкового столу


Залишити коментар