Молоко почало дешевшати

Молоко-сировина дешевіє в Україні через збільшення обсягів її виробництва навесні та появі надлишків на ринку.

“Молокопереробним підприємствам потрібно менше сировини в умовах сповільнення експорту та скорочення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку. Стабілізації закупівельних цін може посприяти подальша девальвація гривні та нарощення поставок молочних продуктів в Європу, – повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 5 березня склала 14,38 грн/кг без ПДВ, що на 12 коп. менше ніж місяць тому. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 13,50 до 15,00 грн/кг без ПДВ. Верхня межа цінового діапазону не змінилася, а нижня межа знизилась на 50 коп. за останній місяць, повідомляє АВМ.

Вищий ґатунок в середньому коштує 14,38 грн/кг без ПДВ (-12 коп.). Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 13,50 до 15,00 грн/кг без ПДВ. Порівняно до результатів моніторингу першої половини березня, нижня межа цінового діапазону скоротилася на 50 коп., а верхня межа не змінилася.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,52 грн/кг без ПДВ, що на 5 коп. менше порівняно до ціни в першій половини березня. Мінімальна ціна в господарствах склала 12,75 грн/кг, а максимальна ціна – 14,10 грн/кг. За останній місяць нижня межа цінового діапазону знизилась на 25 коп., а верхня межа впала на 18 коп.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 14,09 грн/кг без ПДВ, що на 2 коп. менше ніж місяць тому.

На Дніпропетровщині ветеран посадив кизиловий сад


Залишити коментар