Вт. 30 Квітня 2024

Кукурудзу треба сіяти вчасно

Урожайність кукурудзи залежить від багатьох факторів. Один з найголовніших – час її посіву. У регіонів, де із середини весни ґрунт прогрівається до +12℃, кукурудзу можна висаджувати у квітні прямо в ґрунт.

Щоб правильно посадити кукурудзу, слід дотримуватись певних правил. Насамперед потрібно запланувати місце, враховуючи, що між кукурудзою та іншими рослинами має лишитися відстань не менше 50 см, а ширина міжряддя має бути близько 100 см.

Ділянку для кукурудзи слід підготувати: прибрати бур’яни та перекопати землю. Потрібно також ретельно перебрати насіння та позбутися пошкоджених зерняток.

За п’ять днів до посадки насіння потрібно розкласти одним шаром на сонці або в теплому приміщенні. А перед тим, як класти насіння в ґрунт, його слід замочити у фунгіцидному розчині.

Лунки на кукурудзу роблять приблизно сім см глибиною. Їх потрібно наповнити водою та дочекайтеся моменту, коли вона повністю просочиться в землю. У кожну лунку кладуть дві-три насінини, засипають землею та ще раз поливають.

Потім ділянку краще накрити плівкою, яку потрібно зняти, як тільки кукурудза почне проростати. Зазвичай це відбувається через сім-десять днів після посадки.

7 правил доброго врожаю картоплі


Залишити коментар