Вт. 30 Квітня 2024

Кому потрібно подавати заявку на призначення субсидії на літній сезон

У квітні завершується опалювальний сезон, тож деяким українцям доведеться подати нову заяву на призначення житлової субсидії. Неопалюваний сезон триватиме до 30 вересня 2024 року.

Більшості українців автоматично продовжать субсидії на сезон, що не опалюється, за умови, що дані про їх майновий стан або склад сім’ї не змінився. При цьому є категорія людей, яким необхідно обов’язково самостійно звернутися за нарахуванням допомоги, повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Подати нову заяву на призначення субсидії на сезон, що не опалюється, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу ( субсидія була призначена 0,00 грн).

При цьому ви можете звернутися із заявою на субсидію до органів Пенсійного фонду України будь-яким зручним способом, зокрема на сайті ПФУ.

“У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання”, – наголосили у ПФУ.

Зверніть також увагу, що житлова субсидія на сезон, що не опалюється, призначається з урахуванням середньомісячного сукупного доходу за III і IV квартали попереднього календарного року. Водночас пенсійна виплата враховується у розмірі нарахованої пенсії за березень цього року.

https://agroter.com.ua/2024/04/08/perejmenuvannya-v-diyi-selo-novomoskovske-stane-lozoyu/


Залишити коментар