Пн. 29 Квітня 2024

На Львівщині гроші отримають ветеранські кооперативи, які займаються ягідництвом

На Львівщині з обласного бюджету надаватимуть фінансову підтримку ветеранським кооперативам, які займаються ягідництвом. Це відбуватиметься у межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на 2021–2025 роки.

Про це повідомляють у департаменті агропромрозвитку Львівській ОВА. 

Зокрема, програма передбачає два напрями виділення підтримки: бюджетні кошти для майбутніх витрат на створення ягідних насаджень та відшкодування витрат на їх закладання.

Так, право на отримання фінансової підтримки мають діючі та новостворені сільськогосподарські кооперативи, до складу яких входять не менше 3 осіб – ветеранів/ветеранок та/або суб’єктів підприємництва, засновником яких є ветеран/ветеранка.

– Мета програми полягає у тому, щоб допомогти воїнам у реабілітації та адаптації до мирного життя шляхом створення сільськогосподарських кооперативів. Пропонується започаткувати об’єднання у ягідному сегменті через стабільний попит на свіжу ягоду в середині країни та географічну близькість Львівщини до країн ЄС – одного з найбільших світових споживачів замороженої ягоди, – розповіла Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.


Залишити коментар