Вт. 30 Квітня 2024

Як змінилися виплати для пенсіонерів з 1 квітня

Як зросли виплати після очікуваної індексації пенсій. Чому не буде перерахунку пенсій з 1 квітня. Кому продовжать нараховувати виплати для ВПО. Про все це розповідаємо в цьому матеріалі.

Індексація пенсій у березні 2024 року

Головною новиною березня стала індексація пенсій. За уточненими даними, середній розмір пенсії зараз в Україні становить 5 792 грн. Підвищення виплат у березні 2024 року в середньому становило 397 грн. Цього року нарешті ці пенсії, призначені до 2020 року, також почали індексувати. Однак, не всі отримали підвищення, деяким взагалі не підняли пенсії.

Перерахунок пенсій з 1 квітня 2024 року

Уряд обіцяє нам перерахунок з 1 квітня через збільшення мінімальної зарплати, а також для пенсіонерів, які працюють.

Але при цьому ніхто фактично не відчує підвищення з 1 квітня, я розповідав у попередніх відео. Єдине, що мінімальна зарплата справді зросте до 8 000 грн, як і розмір єдиного соціального внеску, який становить 22% від цієї суми. Тепер місяць стажу коштуватиме тепер 1 710 грн.

Доплати для переселенців і пенсіонерів із зони бойових дій

На сайті Пенсійного фонду дивно було подано новину, що триває програма доплат для переселенців і пенсіонерів, які проживають на території бойових дій. Але з якої дати та на який термін не вказується.

Триває програма виплат переселенцям, і вона буде розширена. Розробляється програма субсидій на проживання для переселенців.

Українські аграрії можуть отримати спеціальний кредит на купівлю сільгосптехніки


Залишити коментар