На Дніпропетровщині висадили 4000 евакуйованих саджанців клена

Дерева врятували з постійно обстрілюваних територій Запоріжжя. Клени висадили на території Обухівського лісівництва. Працівники лісгоспу підготували ділянку, також до висадки саджанців приєдналися екоактивісти та волонтери.

Про це повідомляє Екорубрика.

За її словами, близькість до фронту зараз є найважливішою проблемою Запорізької філії. Безпека працівників лісового господарства — завжди на першому місці. Але там, де ще можливо працювати, працівники Гуляйпільського лісництва продовжують виконувати свої обовʼязки.

“Цей посадматеріал вже був вирощений. Щоб висаджувати його в ліс, він має бути певного розміру, тож треба робити це саме зараз. Наразі на значній території Гуляйпільського лісництва роботи вести небезпечно, тому посадматеріал вивозиться туди, де ведеться лісокультурна робота. В ці клени були вкладені як фізичні, так і фінансові затрати. Щоб зберегти саджанці, було вирішено перевезти їх на територію Дніпропетровської області”, — говорить Юлія Плєшакова.

Тепер за молодим лісом дбатимуть та доглядатимуть. А вже восени можна буде зробити висновки — чи прижилися клени на Дніпропетровщині.

Як легко посіяти моркву – лайфхак


Залишити коментар