Рецепт кексу з вишнями, який можна їсти в піст
Кекс має вологу структуру, яка особисто мені нагадує торт. Щобільше, він завжди виходить пишним та ароматним, а поєднання кавової гірчинки та кислинки вишні дуже вдале. Якщо ж у піст ви відмовляєтеся навіть від шоколаду, то замість глазурі, просто посипте кекс цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Для тіста: 2 склянки борошна, склянка цукру, 3-4 ст. л. кави (сухої розчинної), пакетик розпушувача, пакетик ваніліну, склянка кип’яченої води (кімнатної температури), 6 ст. л. олії (краще оливкової, рафінованої без запаху, але можна й соняшникової), 200-300 г заморожених вишень (без кісточки).
Глазур: 100 г гіркого шоколаду (або цукрова пудра).
Спосіб приготування:
Змішати в мисці борошно, цукор, каву, ванілін і розпушувач. Додати воду, олію і ретельно перемішати. Вишні розморозити, добре відцідити та додати в тісто.
Змастити форму для кексу олією, посипати панірувальними сухарями й вилити в неї кавову суміш (тісто має займати третину форму, оскільки кекс дуже гарно «росте»). Поставити в розігріту до 180?С духовку й випікати 30-40 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою.
Готовий кекс полити розтопленим шоколадом та прикрасити вишнями. Можна просто посипати цукровою пудрою або полити вишневою помадкою (сік з вишень+цукрова пудра).
Залишити коментар