Іспанська кухня: печериці по-андалузьки
Як же це смачно, словами не передати! Ще один рецепт-фаворит із печерицями. Аромат від петрушки й часнику стоїть запаморочливий. Це чергове підтвердження того, що пісна їжа може бути неймовірно смачною.
Інгредієнти:
500 г печериць,
1 велика цибулина,
3-4 зубки часнику,
2 ст. л. петрушки,
80 мл червоного сухого вина (воно при смажені повністю випаровується),
сіль, суміш перців мелена,
сушене орегано,
паприка за смаком,
дрібка цукру,
оливкова олія для смаження.
Спосіб приготування:
Гриби помити порізати навпіл, якщо великі на 4 частини (якщо дрібні, залишити цілими). Підсмажити на сковорідці з олією до золотавого кольору (дати їм злегка присмажитися до повного випаровування рідини).
Цибулю подрібнити півкільцями й додати до печериць. Посолити, поперчити, присмачити дрібкою цукру та орегано, всипати паприку, розмішати.
В ступці розтерти петрушку з порізаним часником до стану кашки.Часникову масу викласти в гриби, розмішати.
Влити вино, протушкувати 5-7 хвилин. Коли вино повністю випарується – страва готова.
Подавати печериці гарячими з грінками, підсмаженими в духовці й натертими часником.
Залишити коментар