Ср. 18 Грудня 2024

Іспанська кухня: печериці по-андалузьки

Як же це смачно, словами не передати! Ще один рецепт-фаворит із печерицями. Аромат від петрушки й часнику стоїть запаморочливий. Це чергове підтвердження того, що пісна їжа може бути неймовірно смачною.

Інгредієнти:

500 г печериць,

1 велика цибулина,

3-4 зубки часнику,

2 ст. л. петрушки,

80 мл червоного сухого вина (воно при смажені повністю випаровується),

сіль, суміш перців мелена,

сушене орегано,

паприка за смаком,

дрібка цукру,

оливкова олія для смаження.

Спосіб приготування:

Гриби помити порізати навпіл, якщо великі на 4 частини (якщо дрібні, залишити цілими). Підсмажити на сковорідці з олією до золотавого кольору (дати їм злегка присмажитися до повного випаровування рідини).

Цибулю подрібнити півкільцями й додати до печериць. Посолити, поперчити, присмачити дрібкою цукру та орегано, всипати паприку, розмішати.

В ступці розтерти петрушку з порізаним часником до стану кашки.Часникову масу викласти в гриби, розмішати.

Влити вино, протушкувати 5-7 хвилин. Коли вино повністю випарується – страва готова.

Подавати печериці гарячими з грінками, підсмаженими в духовці й натертими часником.

Пісний кекс з чорносливом


Залишити коментар