Пісний кекс з чорносливом
Спекла цей смачний, ароматний кекс і залишилася неймовірно задоволена результатом! Одразу навіть не скажеш, що це пісна випічка. Смаколик схожий на ароматну пряну медову коврижку. За структурою він виходить м’яким, ніжним, пористим. Домінує насамперед смак меду, кориці та імбиру! Кекс в міру солодкий, з чаєм дуже-дуже смачно! Чорнослив можна замінити родзинками або курагою.
Інгредієнти:
50 мл рафінованої олії (без запаху!),
150 г цукру,
4 ст. л. меду,
300 мл міцного чорного чаю з бергамотом,
2 ч. л. тертого свіжого імбиру,
1 ч. л. меленого імбиру,
0,5 ч. л. меленого кардамону,
1 ч. л. меленої кориці,
дрібка мускатного горіха,
1 ч. л. соди,
дрібка солі,
150 г чорносливу (велика жменя),
300 г борошна,
цукрова пудра (для посипання).
Спосіб приготування:
Змішати мед, олію, цукор та дрібку солі. Поставити масу на вогонь і нагрівати до розчинення цукру і меду. Влити чай. Всипати соду (маса повинна побіліти, спінитися і збільшитися в обсязі). Імбир натерти на тертці.
Чорнослив запарити окропом, потім нарізати шматочками. Спеції змішати з просіяним борошном, ретельно перемішати.
Влити рідкі складові до сухих, ретельно перемішати (тісто повинно бути середньої густини). Додати у тісто чорнослив та тертий імбир.
Вилити тісто у форму. Випікати близько години при 150-160ºС (орієнтуйтеся на свою духовку і обов’язково готовність перевірте дерев’яною шпажкою). Готовий кекс дістати з форми, охолодити.
Залишити коментар