Чому ростуть ціни на моркву
На поточному тижні багато українських фермерів почали підвищувати відпускні ціни на моркву. Подорожчання в даному сегменті, на думку експертів, пов’язане з тим, що більшість місцевих господарств вже завершують реалізацію даної продукції.
Про це пише propozitsiya.com.
Так, на сьогодні відпускні ціни на моркву озвучуються в діапазоні 7-12 грн/кг, що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Зростання цін на ці коренеплоди учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції, особливо продукції високої якості, а також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.
При цьому, попри подорожчання, морква в Україні сьогодні коштує в середньому на 70% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.
Залишити коментар