Картопляну запіканку готують з мʼясним фаршем
Це проста, недорога і дуже смачна страва, до якої не потрібний гарнір. Достатньо додати свіжі овочі та повноцінний обід готовий. Запіканка за цим рецептом виходить досить ніжною, повітряною та ароматною.
Інгредієнти:
1 кг картоплі
500 г мʼясного фаршу
1 цибулина
яйце куряче
110 грамів вершкового масла
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Зваріть картоплю. В окремому невеликому сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла. Додайте розтоплену олію до картоплі та розімніть у пюре. Заберіть пюре убік і дайте йому охолонути.
Очистіть цибулю та дуже дрібно наріжте. Додайте в сковороду 30 г вершкового масла і поставте його на середній вогонь. Як тільки вершкове масло розтопиться, додайте в сковороду нарізану цибулю. Обсмажте цибулю протягом двох хвилин, постійно помішуючи її.
Додайте до обсмаженої цибулі охолоджений фарш., посоліть, поперчіть. Добре все перемішайте. Готуйте м’ясо на вогні приблизно 8-10 хвилин.
Змастіть боки та дно форми невеликою кількістю вершкового масла. У невелику миску вбийте яйце і перемішайте виделкою. Додайте його в злегка остигле картопляне пюре і добре перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося по всій масі. На дно форми викладіть половину пюре. Утрамбуйте його на всій поверхні. Зверху викладіть рівним шаром усю м’ясну начинку, а потім викладіть пюре, що залишилося. Добре розрівняйте його на всій поверхні фаршу.
Вершкове масло, що залишилося, розтопіть на невеликому вогні змастіть ним всю поверхню картопляного пюре. Поставте форму з картопляною запіканкою на середину добре прогрітої до 200 градусів духовки. Запікайте протягом 20 хвилин до красивого золотистого кольору.
Залишити коментар