Ніколи не садіть біля винограду ці культури

Виноград – популярна рослина, які вирощують практично на кожній дачній та присадибній ділянці. Але деякі овочеві та садові культури можуть зазнавати негативного впливу від виноградних лоз і, у свою чергу, виноград теж може страждати від сусідніх рослин на шкоду врожаю.

Про це повідомляє Телеграм-канал “СОДа”.

Які культури не варто садити поряд із виноградом?

Картопля

Картопля та виноград є амбітними рослинами, які вимагають великої кількості поживних речовин та місця для зростання. При вирощуванні цих двох культур поруч, вони конкуруватимуть за воду, світло та поживні речовини.

Помідори

Виноградні лози та помідори вимагають однакових умов вирощування, у тому числі сонячного місця та родючого ґрунту. Однак, помідори можуть бути недостатньо конкурентоспроможними поруч із виноградом, особливо щодо рівня доступності поживних речовин та води.

Яблуня

Яблуні та виноградні лози мають різні потреби у поживних речовинах та воді. Розміщення яблунь поруч із виноградом може призвести до конкуренції за ресурси, а також стимулювати поширення шкідників та хвороб.

Троянди

Виноградні лози та троянди мають одну загальну особливість – вони вимагають підтримки та опори для свого зростання. Розміщення троянд поруч із виноградом може стати проблемою, оскільки вони можуть конкурувати за світло та простір. А ще у них є загальні хвороби.

Гарні сусіди для винограду на ділянці

Зелений салат

Зелений салат є чудовим вибором рослини, щоб посадити поряд з виноградними лозами. Він має неглибоке коріння, і його маленькі розміри не заважатимуть зростанню та розвитку виноградних лоз.

Селера

Селера також є хорошим сусідом для виноградних лоз, оскільки його коріння не конкурує з корінням виноградних лоз за поживні речовини і воду.

Запам’ятайте, вибір правильних сусідів для винограду допоможе знизити конкуренцію за ресурси та створить сприятливі умови для зростання та розвитку.

Для чого насіння томатів замочують в соляному розчині


Залишити коментар