Пн. 29 Квітня 2024

Для чого насіння томатів замочують в соляному розчині

Досвідчені городники радять перед сівбою томатів на розсаду заздалегідь подбати про насіння. Насамперед потрібно правильно вибрати та обробити насіння помідорів. Його сортують за розміром та вагою. Важливо також правильно замочити насіння для того, щоб розсада вчасно проросли. Адже необроблене насіння може сходити до 1,5 тижня. А оброблене – вже за 5 – 8 днів.

Насіння томатів потрібно замочити у спеціальному розчині. Досвідчені городники радять використовувати розчин з марганцевокислого калію. Насіння слід замочити в 1-відсотковому розчині, пише Gazeta.ua.

Для цього у зручну посудину заливають теплу воду температурою 22-25˚C і додають туди насіння томатів. Після півтори-двох годин насіння потрібно перемішати і викинути те, що спливло.

Потім слід приготувати спеціальний розчин – 30-35 грамів солі на літр теплої води. Засипте в новий розчин насіння томатів невеликими порціями. Через 10-15 хвилин перемішайте розчин із насінням.

При цьому фахівці нагадують, що насіння помідорів, покрите органо-мінеральною яскравою оболонкою, замочувати не потрібно.

Найкращий для дозрівання термін замочування насіння – приблизно за одну добу до висіву насіння в закритий або відкритий ґрунт.

Перед висіванням насіння слід ретельно оглянути й вибрати найбільше. Дрібне та пошкоджене можна викинути. Щоб перевірити насіння, його достатньо занурити в соляний розчин – близько 40 грам солі на літр води. Неякісне та порожнє насіння відразу спливе на поверхню. А якісне потрібно зібрати та просушити.

Селекціонери вивели виноград без кісточок


Залишити коментар