![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
Яким має бути харчування при захворюваннях печінки
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2022/10/pechinka.jpeg)
Лікувальне харчування – важливий супутник порятунку від певних недуг. І найчастіше правильне харчування при хворобах шлунка та печінки не зводиться до одних дієт та обмежень.
“При захворюваннях печінки не рекомендується алкоголь. Але якщо ви перенесли гепатит А в молодості, печінка давно відновилася. А ось при гепатиті В або С, особливо в активній фазі, та підвищених печінкових показниках спиртне абсолютно протипоказане, причому незалежно від міцності – навіть пиво, ” – каже гастроентеролог Людмила Федорченко.
Лікарка зауважує, що їсти можна все, що подобається і не викликає розладу травлення: здуття живота, відрижку, нудоту, нестійкі випорожнення.
Печінка любить смачну їжу. Її клітини будуються в основному з тваринного білка, тому для нормальної роботи потрібні багаті на них продукти – м’ясо, риба, яйця, вершкове масло, сметана (жирністю 10-15 відсотків). Попри усталену думку, «холосте» знежирене харчування печінка не любить.
Залишити коментар