Унікальний шоколад з овесу та дріжджів випускають у Мюнхені
Мюнхенський стартап Planet A Foods розробив процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад – у 10 разів більш стійкий та на 20% дешевший за звичайний. Щоб імітувати органолептичні властивості шоколаду, зробити його ніжним та плавно танучим у роті, Planet A Foods багато працювала над смаком, а також розробкою заміни какао-порошку і какао-масла.
В результаті стартап розробив процес бродіння, який перетворює побічні потоки та інгредієнти, вирощені в Німеччині та на Глобальній Півночі, у «більш цінні» інгредієнти, такі як пальмова олія та альтернативи какао.
Співзасновник стартапу доктор Максиміліан Марквет розповідає, що важливим інгредієнтом какао-порошку є овес.
«Ми особливим чином ферментуємо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила моя сестра Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак на какао», – ділиться він.
Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, також використовує технологію точної ферментації.
Точне бродіння дозволяє мікроорганізмам, таким як дріжджі, виробляти складні органічні молекули
Planet A Foods використовує побічні потоки з промисловості – наприклад, патоку з переробки цукрових буряків — для живлення олійного штаму дріжджів, здатного виробляти еквівалент какао-масла.
Змішування двох інгредієнтів разом – інноваційного какао-порошку та какао-масла – дозволяє отримати шоколад без какао.
Далі стартап розглядає виробництво альтернативи білому та темному шоколаду, а також кокосовому маслу.
Залишити коментар