Крем-брюле – смачний французький десерт, який легко приготувати вдома
Крем-брюле – це французький десерт із заварного крему. Але, щоб до крему дістатися, потрібно «пробити» хрустку скоринку. Такий десерт подається в фаянсових або керамічних формочках. У Франції не бояться експериментувати зі смаком крем-брюле, і, здається, від класичного варіанту залишилася тільки золотава скоринка. У нього додають молоко, ром, лаванду, шматочки шоколаду, мелену корицю, зерна ванілі, роблять солоний варіант і навіть подають з лікером.
Інгредієнти:
500 мл вершків 33%
5 жовтків
75 г цукру
1 ч. л. ванільної пудри (або цукру)
2 ст. л. тростинного цукру для скоринки
Спосіб приготування:
Візьміть 500 мл вершків і прогрійте з 1 ст. л. цукру до 80 градусів до появи пару. В окрему миску додайте 5 жовтків, цукор, що залишився та ванільну пудру. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси за допомогою віничка.
Влийте вершкову суміш до яєць тонкою цівкою та перемішайте віничком до однорідності. Тепер можна розливати по формах і відправляти в духовку на 60 хвилин при температурі 100 градусів. Десерт повинен охолонути, а потім необхідно відправити його в холодильник мінімум на 4 години.
Після посипте тростинним цукром і за допомогою пальника, зробіть зверху скоринку. Якщо немає пальника, поставте в духовку на режим гриля на 3 хвилини, а потім остудіть.
Залишити коментар