Рецепт славетного львівського сирника
Легендарний львівський сирник популярний у Львові настільки, що готують його не лише в багатьох ресторанах та кав’ярнях, а й у простих родинах. У львівському сирнику поєдналися максимально ніжний сир з присмаком апельсинової та лимонної цедри та шоколадна глазур. Цей десерт у міру солодкий та добре пасує до будь-якого гарячого напою – кави чи чаю.
Інгредієнти
900 г кисломолочного сиру (9%)
40 г сметани
150 г цукру
10 г ванільного цукру
4 великих яйця (5 нормальних)
100 г масла 82.5%
40 г манки
20 г крохмалю кукурудзяного
125 г родзинок
цедра лимона
Глазур
80 г чорного шоколаду
80 г молочного шоколаду
70 г масла 82.5%
Спосіб приготування
Кисломолочний сир (в ідеалі домашній або дуже схожий на нього) змішую з цукром та яйцями, добре збиваю блендером до однорідної консистенції, додаю вершкове масло, манну крупу та крохмаль, ще раз добре проходжусь блендером.
Родзинки заливаю окропом на 1 хвилину, зливаю воду і даю стекти надлишковій волозі. Додаю до сирної маси, окремо додаю ще тоненько на тертушці натерту цедру лимона.
Масу поміщаю у прямокутну форму, вистелену пергаментом, і випікаю приблизно 45-50 хвилин на 180 градусах. Даю охолонути!
Для глазурі: 2 види шоколаду топлю на водяній бані разом з маслом. Потім покриваю цією сумішшю вже холодний сирник.
Залишити коментар