3 рецепти настоїв з трав, які допоможуть позбутися застою жовчі
Після свят, багатої і часто жирної їжі на столі, мабуть, багатьом доводилося відчувати стан, коли з’їж шматочок жирної їжі і з’являється гіркота в роті, почуття тяжкості в правому боці, нудота – що це означає? Такі симптоми нерідко свідчать про застій жовчі.
Що приймати при застої жовчі?
Настій шипшини
1 столову ложку подрібнених плодів шипшини заварити на ніч у термосі 200 мл окропу.
Пити по 70-100 мл 3 рази на день до їди.
Настій калини
1 столову ложку подрібненої кори калини заварити 200 мл окропу, настояти 45 хвилин і процідити.
Настій збору
Взяти по 1 столовій ложці трави горця пташиного (спориш) і полину гіркого, 5 столових ложок кукурудзяних рилець. 1 столову ложку подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, підігріти на водяній бані 15 хвилин, настояти 45 хвилин і процідити.
Пити по 50 мл 3 рази на день перед їдою.
Залишити коментар