Нд. 28 Квітня 2024

Очікують зростання цін на українську кукурудзу

кукурудза

Фото ілюстративне

Завдяки відносній стабілізації роботи глибоководних портів, Україна збільшила експорт кукурудзи до Китаю. Цей факт зазначили експерти аналітичного центру сільгоспкооперативу «ПУСК», створеного у рамках Всеукраїнської Аграрної Ради, повідомила 29 листопада пресслужба ВАР.

За інформацією аналітиків, Україна станом на 27 листопада експортувала з початку місяця 2,4 млн тонн кукурудзи із законтрактованих 2, 5 млн тонн. На грудень законтрактовано вже 2,2 млн тонн.

«Глибоководні порти починають працювати, і Україна активніше продає кукурудзу до Китаю, де її ціна з поставкою на рівні $250 за тонну є конкурентною. За минулий тиждень Китай закупив близько 100-120 тис. тонн української кукурудзи, позаминулого – 100-150 тис. тонн. Тобто один-два панамакси щотижня відправляються до Китаю, де покупців задовольняє співвідношення ціни та якості української зернової», – вказується у повідомленні.

В зв’язку з цим аналітики прогнозують, що на тлі стабільного попиту з боку Китаю можна очікувати продовження зростання цін на українську кукурудзу.

«Наразі на СРТ-ринку пропозиція кукурудзи є незначною, ціни дуже коливаються в залежності від величини партії та знаходяться в діапазоні $144-153, цінник може сягнути $165 за тонну», – йдеться у повідомленні.


Залишити коментар